Italiaanse avond

Stoere papa

Italiaanse avond

Italiaanse avond 6-9-2020

Een beetje na genieten van het vakantiegevoel?  Deze avond staat in het teken van Italië met al zijn facetten van dien. Italië staat bekend om haar gewassen en gerechten. Een diner in Italië begint met de eerst gang; antipasta de naam zegt het al, het bestaat uit verschillende kleine gerechten, maar geen pasta. Een typisch gerecht is een salade met mozzarella, tomaat en pesto, maar ook carpaccio is er een. Hierna volgt het hoofdgerecht, meestal pasta. Er zijn verschillende soorten pasta, zoals farfalle, spaghetti en macaroni. De pasta wordt altijd met een saus geserveerd, meestal met groente, vlees en/of vis daarin.  Meestal wordt de pasta op smaak gemaakt met Parmezaanse kaas en kruiden als basilicum, rozemarijn, tijm, oregano en laurier. De kruiden worden meestal meegekookt, maar basilicum wordt meestal achteraf toegevoegd. Qua groenten worden vaak tomaat, courgette, aubergine, broccoli en paprika gebruikt. In de gerechten zijn meestal de kleuren van de Italiaanse vlag te zien, het groen van de groenten, het rood van de tomatensaus en het wit van het bord (of eventueel de saus)

Natuurlijk mogen we op zo een mooie avond de Italiaanse wijnen niet vergeten wat dacht je van een Pinot Grigio, Chianti of een Bardolino ? We hebben speciaal voor deze avond aan Jeffrey van https://wijntjeproeven.nl/  gevraagd om mooie Italiaanse wijnen te selecteren dus dit wordt een ware belevenis!

Ook wat betreft muziek is Italië erg bekend. In Italië is namelijk de opera ontstaan. In precies 1600 maakte lacopo Peri de eerste opera. Opera’s zijn technisch gezien gezongen verhalen, die vaak veel drama bevatten. Op het gebied van klassieke muziek is vooral Antonio Vivaldi populair. Hij is bekend vanwege zijn muziekstuk de Vier Jaargetijden, waarin de vier jaargetijden onder leiding van een viool worden nagespeeld. Het stuk is populair in de klassieke muziek. Toch zijn er in de moderne muziek ook veel bekende Italiaanse nummers geweest. Eén van de bekendste nummers is Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli, waarvan de versie met de Britse Sarah Brightman het bekendst is.

Wij denken dat er genoeg ingrediënten zijn om een mooie avond te creëren binnen  De oude school en vragen u dan ook om op tijd te reserveren omdat we maar beperkt aantal plekken beschikbaar hebben ivm met de richtlijnen van het RIVM.